Cultură şi învăţământ

În localitatea Cozma prin grija şi aportul locuitorilor s-a construit o Biserică nouă care va fi Sfinţită în anul 2012 , atunci când pe aceiaşi dată se va oficia ÎNTÎLNIRE CU FII SATULUI, întîlnire care a mai avut loc în urma cu 32 de ani .
 
În localitatea SOCOLUL DE CÂMPIE biserica ortodoxă din lemn " Sf.Arhangheli " a fost dusă în anul 1612 la Fânaţele Silivasului construindu-se şi în acestă localitate o frumoasa biserică, care actual a primit Hramul de MĂNĂSTIRE .
 
Locuitorii acestor meleaguri , frământate cu sudoarea şi sângele moşilor şi strămoşilor lor , au ştiut întodeauna să-şi cinstească cum se cuvine memoria Eroilor şi Martirilor neamului românesc , căzuţi în razboaie şi în revoluţii, imortalizaţi în monografii, plăci comemorative ,pomeniţi în rugăciuni.
 
În cinstea Eroilor căzuţi pe Valea Rastasului (localitatea FRUNZENI ,comuna Lunca ) în timpul Revoluţiei de la 1848 a fost ridicat acest monument situat la graniţe de hotar dintre localităţile COZMA,BĂIŢA şi FRUNZENI, numit "CRUCEA ALBĂ' care stă mărturie la loc de cinste pentru locuitorii din comuna Cozma .